За себеизразяването

Живеем във времена, в които себеизразяването е много по-добре прието от преди. И все пак не всеки е готов да бъде истински себе си. Аз включително. Въпреки всичко, някъде там, има още нещо, което съм оставила недоразбрано. Нещо, което не показвам. Нещо, което сама не съм приела в себе си.

И това е окей, част от пътя ми е. Поне мога да приема това. На този етап. А дотогава – ще продължавам да живея в настоящето. Да съм себе си колкото мога. И да живея така, че да съм щастлива от всичко, което ми се случва в дадения момент.

Та, обратно на себеизразяването – защо е толкова трудно, въпреки че е прието за нормално?

И следва да кажа – всичко, което ще прочетете в блога ми е според мен и по никакъв начин не ви ангажирам да сте съгласни с мнението ми. То е просто моята призма за света, отражение на моята вътрешна реалност. И спокойно може да поставите всичко под въпрос и под съмнение. Да не кажа даже, че е задължително!

Искреното себеизразяване в моите очи се състои в това човек да е толкова откровен с другите, колкото е със себе си в главата си. Да е в баланс. Да не съществуват противоречия между вижданията му за света и неговата личност, която показва.

С по-прости думи, понеже и аз малко се обърках, докато го писах – ако се кефите на шантави шарени дрехи, но носите само официални черни костюми, за да бъдете „приети“ в средата и обществото си – то вие сте в разрез със себе си.

Още един пример – ако вътрешно сте емоционални, но поддържате визия на коравосърдечни и незаинтересовани хора, отново сте в разрез със себе си.

Примери много – общото е, че във всеки един момент, в който се отказвате от своята автентичност по една или друга причина, вие директно противоричите на вас самите. И оттам – себеизразяването ви става още една идея по-сложно.

Въпросът ми е (да, все още нямам точен и ясен отговор) – как да бъдем най-много себе си в днешно време?

Отговорът ми (понастоящем, но едва ли окончателен) – приемайте се истински. Когато приемете всичко, което сте и което желаете, ще сте много по-уверени в ситуации, които преди са ви притеснявали. Ще можете да запазите автентичността си въпреки обстоятелствата, които преди биха ви спряли.

Туй то. От мислите за деня – толкова.

Бъдете себе си!
Хх

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »