Споко. Всичко ще бъде наред.

Споко. Всичко ще бъде наред.

Случвало ли ви се е да чуете „Споко. Всичко ще бъде наред.“

И да изпаднете в когнитивен дисонанс и вътрешен разпад? На мен да.

„Всичко ще бъде наред.“ – думи, които често сама си подхвърлям в съзнанието с надеждата да са верни и да има някакъв смисъл в тях. И понякога се оказва точно така и всичко е наред.

Друг път обаче не виждам как изобщо е възможно подобно послание да се материализира по какъвто и да е било то и магически начин. Обатачвам положението толкова здраво, че изход не ми се струва да има. Евър. Някак си – просто НЕ.

И знам, че това са шибани mind games, които правя сама със и за себе си. Мозъкът ми всячески саботира нуждата ми от сигурност и вярата в по-добри неща. И идва въпросът „защо?“.

Защо бе, защо да не е възможно? Защо да не е всичко наред? И се започват едни отговори.

„Ами щото не заслужаваш. Щото си тва и тва. Щото еди кво си си правила и ето, сега ти се връща. Щото така. Щото няма шанс. Щото НЕ МО-ЖЕ. Как си го представяш изобщо?“

Ще излъжа, ако кажа, че в такива моменти не се мразя. Точно обратното. И се започват едни опити сама за себе си да се убедя, че видиш ли СПОКО БЕ, НАИСТИНА ВСИЧКО ВСЕ НЯКОГА ЩЕ Е НАРЕД.

И нали, то тва си е така. Все някога всичко може би ще е наред. Ама аз съм нетърпелива коза и това „все някога“ нито ми е достатъчно, нито ми е реалистично, нито ми е материално възможно да го докосна, сграбча и наритам и съответно НЕ ПОМАГА една имагинарна концепция, в която blindly да вярвам, че видиш ли, споко, има шанс.

И следващата очеизвадна стъпка в такава безизходица е един грандиозен мини колапс на психиката ми за следващия половин до един час, няма кво да ви обяснявам. Седя си с грозните мисли и ми се реве и понякога рева и чакам да мине. И само мога да чакам, да си пускам плувки, докато се давя в разкашкания си мозък и да се надявам все някоя да ме спаси.

Плувките, облечени в букви изглеждат горе-долу така:

аре бе, жена, стЕгни се малко
КВО ТОЛКОВА ТИ Е, БЕ, ЧЕ ШЕ МИ РЕВЕШ ТУКА, ТРЯБВА ДА СИ БЛАГОДАРНА
има толкова по-кофти ситуации, аре спри да се тръшкаш
неблагодарно лайно
може да се дължи на хормони и всъщност всичко наистина да е наред
ако седнеш да работиш може да ти мине
аре малко да се стегнеш вече, има къде къде по-зле ситуации, в които да се намираш

И още ред ей такива къде полезни, къде отвратителни плувки, носещи се из както вече казах разкашкания ми мозък, в който бавно се давя.

Ама споко. Всичко ще бъде наред.

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »