Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат в капачките и ме свалят много бързо на колене.

И се започва…

Не си достатъчно добра.
Нямаш дисциплината.
Липсва ти мотивация.
Трудно е да го направиш.
Има мнооого по-добри от теб, къде си тръгнала, 25 годишна пикла да мислиш за такива грандиозни неща?
Сигурно ще започнеш и ще се откажеш. Не е като да не ти се е случвало.
Що не се хванеш просто да бачкаш някъде за някого, ще е доста по-лесно?
То ако ставаше ей тъй, всеки щеше да го прави.
Айде малко по-спокойно, не можеш да се справиш с всички тея проекти.
Може би трябва да се откажа.

И така, една кофа л*йна неусетно се изсипва върху всичките ми амбиции, желания и мечти. И то от мен за мен. Щото, налЕ, I’m my biggest hater, u can’t hurt me bish.

После някак, един Господ знае как, напук и на инат въпреки всички пораженчески мисли, които ме заливат, успявам да се изкопая от септичната яма, в която съм се заринала за пореден път. В смисъл, да не решите, че нещо ми е за сефте тва. Не, то вече е ей тъй, за спорта.

ОБАЧЕ. Има нещо, което явно не мога да приема. В пораженческото мислене. Не, че не ми се случва. Не, че не се ритам сама в капачките, за да се свлека на колене. Не, че наистина понякога не ми се иска да захвърля всичко по дяволите и да отида да ко́пам някоя градина. Иска ми се, честно. На моменти не издържам на стреса, който съм решила да си стоваря на раменете.

И въпреки всичко – пак казвам, нЕкак, на магия, става. Ден за ден. Понякога нямам сили да си отворя лаптопа за повече от това да си пусна сериал и да избягам в някаква фейк реалност, която да ме разсея от мислите ми. Обаче има дни, в които ставам и знам, че today is my fucking day. И бутам. Криво ляво. Измежду всички чупещи ме мисли, които ми крещят да се откажа и да зарежа всичко.

До ден днешен нямам категоричен за себе си отговор защо все още не съм се отказала. Може би, защото няъде там, вътрешно знам, че мога. Че го имам в себе си. Че ще си изградя устойчивост, воля, вдъхновение. Че ще спра да се убеждавам колко е трудно всичко. Че ще повярвам наистина, че мога да се справя и с по-грандиозните проекти, които искам да осъществя. Дотогава – така. По една кофа л*йна at a time. И ринене. Докато не излезеш от тях. Толкова.

I said what I said. Unfiltered. Сядам да бачкам.

Hope u get yourself up too if u’re in a shitstorm. xx

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »