Тетрадката

Преди броени часове проявих изключително садистичен акт към себе си, а именно – да си пусна „Тетрадката”. Всеки един човек на земята би трябвало да знае какво означава това, дори да не е гледал филма, а именно – причиняване на дълбока емоционална травма. Окей, поне за мен е това. Особено имайки предвид факта, че съм го гледала поне 5-6 пъти. Пуснах си го с ЯСНАТА представа какво следва. Тази емоционална дупка, в която ще се закопая, докато го гледам. Джийзъс, Жаклин?! Кога ще започнеш да си помагаш вместо да си правиш сечено…?!

Та, цялата ми идея ПРЕДИ да си пусна филма беше следната – да го гледам с компания (вредна храна), която уж да ме утешава. Исках просто да го изгледам и да се освободя от насъбралите се в мен емоции, с които и аз самата не бях съвсем наясно. И като типичното 21 годишно объркано момиче си пуснах филма УЖ с идеята да ми олекне и да се почувствам по-добре.

Няколко часа по-късно лежа в леглото, покрита с остатъци от пуканки, увита в нощница и халат, лаптопа ми е проснат на краката и се опитвам да осмисля ЗАЩО съзнателно си причинявам подобни неща?! Хем си знам какво следва… Да, факт е, че нежния пол обича понякога да преувеличава нещата и да драматизира малко повече. Ама ай стига?! Не е редно спрямо нас, зрителите, да създават подобна история за онази незабравима, вечно чакаща те любов. Алооо, създавате погрешни впечатления и нереалистични очаквания от любовта. Това е нещо като с порното – просто НЕ Е ТОВА, КОЕТО ТИ ПОКАЗВАТ!

Хората една обикновена половинка не могат да си намерят в днешно време, какво да говорим за тази СПЕЦИАЛНА половинка, за която целия свят си мечтае, но малцина са го постигнали. По цял ден – фейсбук, инстаграм, тиндър и там другите му тъпотии. Лайк тук, фолоу там, суайп лефт, суайп райт, шейк ит, шейк ит. И аз съм си пуснала тук „Тетрадката” и рева, та се късам, че видиш ли не съм изпитвала ТАКАВА разтърсваща любов. Апфф.. U serious, bitch?

Признавам си, отне ми малко време да се осеферя и да си приготвя един горещ чай от самоирония, който да ме освести, че да седна да пиша.

Та, от целия тоя емоционален катарзис, който преживях в последните часове, научих следните неща:

  1. Да не си бърша сълзите и сополите в ръкава на халата, съхне бавно.
  2. Ако ще гледам „Тетрадката” да си приготвя 1 тон кърпички и канта с шоколадов сладолед.
  3. Такоа нещо немой дъ ми съ случи. (Еди си кой and 3 others liked your post)
  4. Романтичните филми са еквивалент на порно филмите (еднакво нереалистични и заблуждаващи).
  5. Единствената половинка, която ще ми помогне, докато гледам филмът отново е половинката килограм шоколадов сладолед.

Хора, моля ви. Гледайте „Тетрадката” с повишено внимание и само и единствено, ако сте сигурни, че сте достатъчно емоционално стабилни, за да го преживеете.
*Особено, ако си нямате половинка*

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »