Авеню

Авеню, Варна – 01:05 вечерта. За втори път „попадам” тук.

Гледам как момчета от различни възрасти страстно друсат и мятат шкембетата си под чалга ритмите, които бавно и болезнено свалят IQ-то ми. После оглеждам и момичетата в заведението. И се замислям как някои от тях си купуват тоалети специално за подобен род събития. Мислено си пиша +10 точки, защото съм се облякла с квот’ доди и със сигурност предната седмица не съм похарчила 140лв в мола за нови дрешки за чалготеката. Сещам се за оня виц:

Ако се смяташ за глупав, сети се, че има хора, които теглят кредити за сватба.

Е, на. Нямам тоалет специално за чалготеката – както вече казах, +10 точки. С моята приятелка се споглеждаме от време на време, засичайки втрещените си погледи, поради най-различни гледки, на които сме попаднали. Например: оглеждам танцьорката, която преди 2-3 минути се премести от сцената на бара. Тоалетът ѝ е червено трико с изрязан гръб, което се очаква да и покрива задника. И всъщност успява и то много добре. Просто го е сложила така, че се чудя как е възможно цепката на гъза ѝ да свършва преди опашката на гръбнака?!?

Чудя се кога по-точно и двете ще установим, че мястото ни със сигурност не е тук. Оглеждам отново дискотеката – за събота вечер е сравнително празно. Предния път бях тук във вторник и бях толкова потресена, че даже не ми се и пиеше. Мислено съставям план за бягство и се чудя дали има някоя друга дискотека, която да ни приюти за вечерта. Единственото, което може да ме накара да остана тук е да се преместим в оная зала, в която пускат черно. Моля Теда да види как е там и да преценим дали вече не е време да отидем. Тя се връща след 2 минути и ми съобщава, че тук е по-добре. СМИСЪЛ? КАЙ ЧЕСНО?! С голям срам пред себе си си признавам, че аз съм предложила идеята да дойдем в Авеню. Надявах се на две неща – или чалгата да ни се ослади, или черното да е добре. Курец.

Бирата ми вече е на привършване, търпението ми също. Мръсните гюбеци уж се пускат към 4-5, когИ всички вече сме пияни и на никой не му прави впечатление. Тук явно тези всеобщи правила не важат и диджея решава да ни разцепи с мега-гига-ултра-турбо-кючеци, а присъстващите очевидно са очаровани от ритмите и с най-голям кеф разклащат всяка една част от телата си. Благодаря ти, Господи, че в този момент от еволюцията ни е задължително условие да носим дрехи на обществени места!

Чудя се колко още точно мога да издържа и решавам сама да отида да проверя как е в залата с черно. Още с пристигането ми чувам Шакира. Не мога да сваря да бързам наобратно, че да издърпам Теда и да се завлечем нататък. Само дето не бягах между залите, ама с тоя изпъкнал задник полата ми се вдига от всяко едно движение и не смея да си пробвам спринта баш сега. Събираме си партакешчетата за секунди и се пренасяме в съседната зала, в която има не повече от 15-20 човека, ама пък музиката е яка.

Бири, бири и още бири. Алкохолът лека полека прониква в кръвта ми, задръжките ми падат и неадекватните танци, които ми носят огромно удоволствие започват. Танцувам така, сякаш никой не ме познава, защото всъщност никой не ме познава, а и да ме – грам не ме ебе. Както вечерта тече съвсем нормално – някак си 2ма от скромните 20 човека в залата успяха да се сдърпат и за малко да се сбият. Аха, да, вярно. По дискотеките така се прави, съвсем бях забравила. В този момент сканирам някакъв що-годе симпатичен младеж, който е точно до нас на бара, заедно с приятелите си. Оглеждам го малко по-внимателно, изглежда по-малък от мен. Мамка му. Прилича ми на 98 набор. Пак го оглеждам… Абе, става. Ама ако съм му кака хич не върви. Любопитството ми надделява и го побутвам по рамото като директно си задавам въпроса.

-Извинявай, чудих се кой набор си?
-94.
-Да бе да! Лъжеш!

Обърнах се и се пресегнах към бирата, защото току-що 98 набор се престори на по-голям. Алооооооо, с това сладко личице защо изобщо се опитваш?! Продължавам да танцувам и забравям за този казус. Сигурно минава час, час и нещо и любопитството ми пак почуква. Абе наистина ли е 94? Няма шанс, не вярвам. Карам Теда да му поиска лична карта, ама на нея хич не и се занимава с моите глупости. Дейба. Явно няма да разбера. После кво стана, кво се случи и аз вече не съм сигурна, ама знам, че останаха само двама негови приятели и аз вече ги разпитвах за годините им. Оказа се, че са 94-95 набори, а пича си е добавил само една годинка отгоре – тоест е 95. Защо я е добавил така и не разбрах.

Докато говорих с приятелите му и той се върна на бара. Тъкмо тръгнах да се връщам към мястото си и усетих как някой ме стиска за ръката и ме дърпа назад. Обърнах се – беше той. Не само, че ме беше стиснал, беше ме стиснал така, че ми изтръпна главата. От възбуда. Мамка му, бирите си оказват влияние, ама и парфюмът му помага. Какво си казахме и аз не помня, но нямаше значение. Стискането беше предостатъчно, за да знам, че вече ми е много по-симпатичен от преди малко. Не знам дали има нещо по-възбуждащо от властен мъж. Порочните мисли тръгват една след друга в главата ми и едва успявам да ги спра. Идиотка. Я се стегни малко.

Да, ама тоя въпросния лека полека се приближава и започва да ми говори. И пак – какво точно сме си говорили не помня, ама Теда реши да си тръгва, защото явно и е станало ясно накъде отиват нещата. Неговите приятели също не бяха прости момчета и усетиха, че ще се наложи да го оставят сам. След около половин час закачки вече бяхме останали само двамата, приятелите ни си бяха тръгнали, а ние само трябваше да решим какво ще правим. Показах му адреса, на който трябва да се прибера днес и се оказа, че сме само на 2 минути разстояние един от друг. Излязохме навън и той предложи да си хванем такси, но на мен ми се разхождаше. А и исках да си поговоря с него, беше ми интересен. Тръгнахме лека полека в общата посока и след известно време се озовахме пред НЕГОВИЯ вход. Спря и ме погледна. Успях да изпелтеча:

-Ъъъъ… Аз не съм тук. Не знам къде е моята улица, ама тоя вход със сигурност не е моя.
-Да, моят е.

Ясно…

П.П. – Спах при Теда.

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »