10 ужасни минути и 2 букета цветя

Вчера имах „ужасни 10 минути“ в края на деня си, които магически успяха да ми скапят настроението в следващия час и нещо. Докато мрънках и се ядсовах за това как „хората са тъпи“ и хвърлях енергия на вятъра, просто задълбавах надолу по една спирала, от която трудно се излиза. Бях гладна, беше ми студено, бързах, нищо не беше по план и изобщо смятах, че имам пълното право да се оплаквам.

Докато вървях в студа, забързана да си взема храна, на тротоара забелязах една възрастна жена с две кашончета, обърнати наопаки пред нея, а отгоре им бяха наредени малки букетчета цветя. Сякаш нещо ме трясна. Забавих темпото и отидох към нея, за да си купя букет. Не, защото ми трябва, а защото в този момент си дадох сметка, че в последния час и нещо съм била адски неблагодарна за всичко, което имам.

Жената имаше толкова благ поглед, в ръцете си държеше по 1 букет, подаде ми единия и се усмихна. Каза, че тъкмо е мислила да прибира, защото вече ѝ е станало студено. Купих и двата, които държеше, благодарих ѝ и продължих.

Благодарих, защото имах хиляди причини да го направя. В този момент за пореден път си дадох сметка, че животът е прекрасен, имам всички причини на света да съм щастлива и нито една да съм умърлушена.

Студената „гадна“ вечер ме научи на урок, който вече не веднъж и два пъти повтарям – да си благодарен е най-красивото чувство. Просто оценяш всичко, което имаш, защото можеше и да го нямаш. Колкото и малко да е то. Колкото и незначително да ти се струва. Бъди благодарен. Имаш хиляди причини, които някак си забравяш из забързаното ежедневие. Животът ти се случва сега, в този момент.

Просто помисли – за какво си благодарен?

П.П.
Тази случка за части от секундата ме изкара от въртящата се надолу спирала, провокирайки една единствена мисъл в съзнанието ми – „Благодарна съм за всичко в живота си!“

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »