Златна Прага – първият Dreamtrip

Тук става въпрос за едно вълшебно приключение, чиято локация е Златна Прага, а именно – нашият пръв Dreamtrip! Лицата в историята са четирима ентусиасти пътешественици и професионални туристи – Жанина, Антони, Теодора и аз.


Накратко за героите:

Жанина и Антони – най-позитивните хора, които можете да срещнете през живота си! Една лудо влюбена двойка, която ще ви даде надежда, че някъде там съществува точният човек за вас. Творци, танцьори, артисти, пътешественици, влюбени в живота, вдъхващи оптимизъм и увереност във всеки, до който се докоснат.

А аз и Теди имаме щастието те да са и наши ментори. Късметлийки, а? 🙂

Теодора – моята най-любима блондинка на земята. Безспорно! Песента „умна и красива“ е писана за нея, може да разбие стереотипите за русокосите дами и да ви завърти главата докато преброите до три.

Да преминем към самото приключение – нашият първи Dreamtrip! Какво е то? Ами името си го казва – мечтаната почивка. За мен и Теди това беше първата такава от безброй предстоящи. Всичко започна с едно смело решение още в началото на 2017 година – просто да го резервираме и да отидем без значение какво защо и как! И ще кажа само едно – NO REGRETS. 😀

Пътуването започна от Слънчев бряг и разбитата входна врата, та чак до Златна Прага и уникалният 5-звезден хотел – така всичките 1700 км в посока си заслужаваха до един!

След дългото и изтощително пътуване най-накрая стигнахме до хотел Corinthia и бяхме посрещнати от изключително любезни хостове. За нас имаше отделна рецепция, всичко беше организирано доста преди да стигнем на място. Насанихме се в хотела и беше време за релакс. А какво по-готино от спа на 26тия етаж в 5-звезден хотел?

Вечерта продължи с парти за добре дошли, като се събрахме цялата група, която бяхме на дриймтрипа. След това се видяхме с моите кръстници, които живеят в Прага и ни направиха уникална разходка из града. Благодарение на тях успяхме да се доберем до невероятни гледки и скрити кътчета, които нямаше как да намерим сами.

Златна Прага нощем – няма по-приятно септемврийско развлечение.

Бяхме в типични чешки заведения, опитахме традиционни ястия и прословутата местна бира. Минахме през целия to-do-in-Prague списък. И останахме доволни!

На следващия ден имахме организирана обиколка на Прага с Prague Bus Tours и типичният им зелен бус. 🙂
Цял ден обикаляхме забележителностите и успяхме да направим една огромна разходка из целия град. Освен това, създадохме и нови приятелства с две момчета от Румъния, които също бяха за пръв път на дриймтрип. На края на деня беше време за разходка с лодка по река Дунав.

И тъй като следващият ден бях рожденичка, от хотела бяха толкова любезни да ми направят подарък – бутилка шампанско и торта. Два пъти. 😀 Да кажем, че втория беше по погрешка, но ние не се обидихме много.
Сутринта на рождения ми ден си бяхме направили резирвация в бирено спа и така започна „празненството“. Още от 10 часа започнахме с бирите – такова е условието, пиеш колкото можеш за този 1 час в СПА-то. И си правиш снимки. 🙂

Последва още един ден в разходки из града. Този път се качихме на терасата на танцуващата сграда и се насладихме на топло кафе на върха. Гледката беше просто вълшебна, а настроението – перфектно.

В началото на вечерта имахме Farewell Party – изпращането ни от хотела. За да отпразнуваме се отбихме в една от местните бирарии, вечеряхме и се запътихме да търсим дискотека. Намерихме такава – на цели 4 етажа, като на всеки от тях се слушаше различна музика, но решихме да не влизаме – не си заслужаваше входа.

Тук идва интересната част – докато обикаляхме из уличките в търсене на клуб, попаднахме под една тераса, от която звучеше силна музика и се виждаха танцуващи хора. Затова и се върнахме обратно под терасата. И танцувахме долу – в градинката под нея. Докато едно от момчетата не ни видя и реши да ни покани. Така се озовахме в най-хубавият ресторант в Прага – Bellevue (в превод: красива гледка). Какъв беше шанса да попаднем на частното парти на персонала за успешния сезон? Малък. Все пак някак си успяхме и останахме доволни. Този рожден ден със сигурност ще го помня цял живот!

И дойде време приказката да приключи. Пърият ни дриймтрип беше меко казано НЕВЕРОЯТЕН! Вълшебни гледки, нови приятелства, много забавления и стотици снимки за спомен. Със сигурност ще последват още много такива!

YOU SHOULD BE HERE!

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »