Нежното изкуство, породено от любов

Нещо по-различно, по-необикновено. Нещо, което ми грабна вниманието още първия път, в който го видях и от тогава само наблюдавах развитието и очаквах още и още! Един друг вид изкуство, който не умея, но за това момиче със сигурност не мога да кажа същото. Искам да ви представя Гюлай и красотите, които тя твори. Понеже не знаех каква е нейната история и какво я е вдъхновило, я помолих да го опише тя, със свои думи, по начина, по който го чувства.

И така, да се представя накратко: казам се Гюлай Исмаил и съм на 22 години. Студентка съм 4-ти курс 🎉. Баща ми много обича да изобретява от нищо нещо и може би приличам на него. Преди около година и половина в пинтерест видях подобен гоблен на моя, който е месец от годината и си казах: ”Защо пък да не го направя с месеца на нашата сватба с приятелят ми, когато решим да се женим?”. И ето че решихме да се женим след година и 11 месеца.

Позаинтересувах се как се казва дървената рамка (гергеф) и платът на който шия (панама) и си ги купих, и почнах да шия. Първо направих гоблена с месеца от годината, а след това момичето със синята рокля. Реших да ги споделя в инстаграм и фейсбук и започнаха да ми пишат разни хора, които ме питаха дали приемам поръчки, и аз казах, че приемам. Да, не стават толкова лесно, колкото изглежда, но като видя крайния резултат се надъхвам повече и повече. Искам да призная, че е толкова зарибяващо и успокояващо, че вечер като си легна да спя, постоянно си мисля какво по-различно мога да направя. Сутрин като стана първата ми работа е да взема гоблена и иглата и да продължа от там, откъдето съм го оставила. И така, шия ги с удоволствие и мноооого любов.


По всичко си личи, че Гюлай влага много любов и страст в това, което прави. Може би затова резултатите са толкова зашеметяващи! Аз лично се влюбих в нейното изкуство от първия път, в който го видях, надявам се вие също да оцените нейните усилия и талант!

Гоблените, които прави, са оригинален и неповторим подарък за всеки повод! Сигурна съм, че всяка една нова поръчка ѝ носи огромно щастие и вдъхновение да продължава да се занимава с това, което обича. Можете да следите развитието на нейното изкуство и в социалните мрежи (аз със сигурност очаквам с нетърпение нещо ново).

Instagram: @9978__

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »