До Седемте рилски езера и обратно

До скоро имах една мечта – някой ден и аз да посетя Седемте рилски езера. Все бях слушала от приятели и познати, че мястото е невероятно красиво, но няма как да се опише с думи. И стана време лично да се уверя в това. Така отделих 2-3 слънчеви почивни дни за поредното приключение из красивата ни България.
Имаше криво-ляво някакъв „план“, който да следваме по време на пътешествието, но най-много обичам спонтанните решения, та така с Георги се качихме на колата и запалихме към Рила.

По пътя случайно видяхме отбивка за Траянови врата и моментално се запътихме натам, нали така и така сме на пътешествие? Не беше особено впечатляващо, но пък е един от 100-те национални обекта, та си събрах още 1 печат!

Стана ясно, че няма да успеем да нощуваме на палатки (предварително потърсих информация за това), и се реши, че нашето местенце за нощувките ще бъде в Сапарева баня. Ако трябва да съм честна – имахме голям късмет с квартирата – беше уютна, чиста и приятна, а стопаните бяха много гостоприемни и вежливи.  (препратка към квартирата има в думичката) А гледката, която се откриваше пред очите ни сутрин беше просто неповторима!

🙂 Приятно очаровани останахме и от самото градче – в него вреше и кипеше живот, както и минерална вода (103 градуса), и гейзер на централния площад.

Освен красивият център, Сапарева баня има и още един голям плюс – вълшебна околност. В най-високата точка на града можете да намерите една симпатична дървена беседка, откъснато парченце от рая. Пътечките покрай нея също не са за изпускане!

И така след обиколка на Сапарева баня заспахме в очакване на следващият ден. О, вълнението рано сутрин! Времето беше вълшебно, нетърпението в мен нарастваше и вълнението за предстоящото изкачване до върха на Рилските езера вече ме обливаше! Чашка кафе, спортен екип и добра компания – това беше необходимата екипировка за деня. На място се досетихме, че бихме имали нужда и от щеки за опора, но импровизирахме с най-обикновени клони, които намерихме по пътя. Сега ще изброя още от нещата, които със сигурност бихте желали да имате във вас по време на самото изкачване:

 • слънцезащитен крем ( с фактор, слънцето е
 • доста силно на високо )
 • вода (1,5 на човек би трябвало да стигне)
 • ветровка ( ветроупорна горница )
 • щека/и за катерене ( здрава пръчка или клон също ще свърши работа )
 • храна
 • фотоапарат/камера (задължително, гледките си заслужават 🙂 )
 • удобни дрехи и маратонки
 • очила (слънцезащитни)
 • дъждобран ( времето е доста променливо )
 • добро настроение 🙂

Снимките говорят сами по себе си, но друго е да го видите на живо! Седемте рилски езера със сигурност са едно от най-красивите места, които някога съм посещавала! 🙂

aristidova

aristidova

Not much to say. But much to be felt. 🖤

Последни публикации

На чисто

010123 Възможности. За ново начало. Да сме „на чисто“. Да откриваме нови изживявания. Да си позволим повече смелост, повече чувства, повече нови начинания, които душите

Прочетете повече »

Супа от неща

Понякога в забърканото ми ежедневие, което по принцип обичам, щото по дефолт си харесвам живота, се излива цял един бълвоч от мисли, които ме ритат

Прочетете повече »